Beeldjes van Anubis, Bes en scherven uit Abou Simbel hebben hun intrek genomen in het poep- en plaskamertje

In het kleinste kamertje van Theo waan je je in een ander land én zo’n 4000 jaar terug in de tijd. Theo heeft namelijk een fascinatie voor het oude Egypte. Beeldjes van Anubis, Bes en scherven uit Abou Simbel hebben hun intrek genomen in het poep- en plaskamertje. Sinds Theo tien jaar was, is hij al geboeid door de Egyptenaren. Ook in de rest van het huis zijn allerlei foto’s en voorwerpen te vinden die naar de tijd van de piramides verwijzen. Sommige daarvan komen echt uit Egypte, andere zijn op de kop getikt bij vlooienmarkten in Nederland. Naast dat het huis is versierd met hiërogliefen, zijn de bewoners van het huis dat ook. Theo en zijn vrouw hebben allebei een tatoeage in het historische schrift. 

Het decoreren van de wc is voor Theo niks nieuws. Voorafgaand aan het Egypte thema, zijn er nog drie andere tentoonstellingen geweest op het toilet. Het begon met souvenirs die het koppel van vrienden en familie kregen: “al die goedbedoelde dingen mochten daar hangen.” Daarna werden Theo’s Beatles spullen – zijn andere grote passie – rondom de poepdoos gezet. Die verzameling groeide echter groter dan 1 m2 en moest naar boven worden verhuisd. Een collectie Elfjes loste McCartney en Lennon af voordat het toilet een Egyptisch tintje kreeg.

Een gedachte over “Beeldjes van Anubis, Bes en scherven uit Abou Simbel hebben hun intrek genomen in het poep- en plaskamertje”

Reacties zijn gesloten.