Carnaval gaat het hele jaar door bij Mechie en Daan op het toilet

Carnaval gaat het hele jaar door op het toilet van Mechie en Daan. Hun kleinste kamertje staat vol met carnavalssymbolen uit ‘s-Hertogenbosch. ‘Oetel’ is volgens een Bossche mythe een ander woord voor kikker. ‘s-Hertogenbosch wordt tijdens carnaval ook wel Oeteldonk genoemd. 

“het is geen verstoppen, beslist niet”

Vandaag de dag worden er kikkers van heinde en verre meegebracht om op dit Bossche toilet een plekje te krijgen. Zo komen er kikkers uit Brazilië, Curaçao, Spanje en Turkije. Een collega van Daan kreeg zelfs de opdracht om naar “frogs” te vragen bij de locals, toen ze in Vietnam was. De verzameling begon in de huiskamer, maar werd erg groot en moest naar de wc uitwijken. “Maar,” zegt Mechie, “het is geen verstoppen, beslist niet”. 

Mechie en Daan hebben met de familie een carnavalsclub, die met trots de naam ‘Club zonder naam’ draagt. Een club zonder naam, maar wel met een clubhuis; “wij noemen het toilet ons clubhuis”. Vroeger – toen foto’s nog werden ontwikkeld – werd er van elk carnavalsseizoen een collage gemaakt en op de wc gehangen. Die foto’s zijn Mechie en Daan nu erg dierbaar. 

“Wij noemen het toilet ons clubhuis”

Je zou denken dat dit toilet uniek is, toch is dat niet helemaal waar. Er is namelijk sprake van een dependance van het museumpje. De broer en schoonzus van Mechie doen hun behoeftes ook tussen de Oetels. De oorkondes die de club wint, worden daarom altijd gekopieerd om zo beide clubhuizen compleet te houden.

Een gedachte over “Carnaval gaat het hele jaar door bij Mechie en Daan op het toilet”

Reacties zijn gesloten.