Het parfummuseumpje is ook wel eens geteisterd door een aardbeving

De verzameling miniatuurparfumflesjes van Karen begon in Curaçao, toen ze als zestienjarige de eerste van haar vriendje kreeg. Het was eigenlijk een fopcadeau, omdat ze later op de dag pas het grote flesje zou krijgen. Toch bleef het kleine flesje traditie en zo kwam er elk jaar eentje bij. Uiteindelijk is ze ook zelf gaan sparen en ging ze actief op zoek naar de miniaturen. Sommige flesjes van de verzameling heeft Karen gevuld met thee, omdat de originele parfum dan al deels verdampt was. Als klusjesmannen bij Karen naar de wc gaan, dan is het wachten op de schrikreactie.

Een intense geurexplosie en een man met een groot schuldgevoel was het gevolg

Het parfummuseumpje is ook wel eens geteisterd door een aardbeving. Toen Karen’s huidige man met een drilboor in de keuken aan de slag ging, donderde een aantal van de flesjes naar beneden. Een intense geurexplosie en een man met een groot schuldgevoel was het gevolg. Karen was er nuchter onder: “er bleven er nog genoeg over!” 

Toen Karen voor het eerst de Nederlandse wc’s zag, moest ze denken aan een gangkast

De reden dat de parfumflesjes op de wc hun plaatsje hebben gekregen heeft ook met Curaçao te maken. Het toilet zit daar doorgaans in de badkamer. Toen Karen voor het eerst de Nederlandse wc’s zag, moest ze denken aan een gangkast. Ze vroeg zich af hoe je nou van zo’n ruimte een fijne plek kon maken. Ze draaide het idee van de wc om: “het moest lijken alsof je in een schilderij stapt”.

Een gedachte over “Het parfummuseumpje is ook wel eens geteisterd door een aardbeving”

Reacties zijn gesloten.